Tuesday, 28 June 2011

apabila ber gila2 bersama ofismate!

pada suatu hari....kejadian ini berlaku di ofis,pada hari ini..selasa 28 jun tahun dua ribu sebelas.hihi..kami di ofis telah dilanda oleh ribut gila2 yang tiba2 mengganas,,(poyo jer aku nih..)ribut gila2 telah memusnahkan beberapa partition di ofis aku tuh...antaranya di unit aku,,haha...seronok sakan kami bermain2 dengan gumbiranya(sambil menari2)membuat onar di ofis.....

ce tanya bos2 kami sapa paling banyak buat bising,,,ye...betul,itu kami!!! hihi..jadi marilah sama2 kita berkongsi kegembiraan kami ini...yuk layan gambor dulu dong...!
ini saya dan kak lel yang paling bnyk membantu saya...hihihi..tq yerp kak lel...


hihi..saya dan lel lagi yang sdikit tertekan koja banyak..jadi kami amek kepurtusan untuk meletakkan keje tu semua ketepi lalu kami.....snap gamborrrrr!!! hihi


dan ini plak saya yang memang diakui gila2....cket jer eyyy

Thursday, 23 June 2011

kegemaran merentap perasaan orang lain???

uhhh...tajuk entry aku kali ni memang panas..sebab aku nak cita tentang soal perasaan ahhh...(wuwuwuuw emo....emo....emo time ..)
gambar diambil dari sumber yang boeh dipercayai.(trust me..) hihi


al kisah nya, bagaimana kalo perasaan kita direntap oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab itu????? the point is... me get hurt....!! oh tidakk, kadang2 orang sekeliling kita xsedar yang perbuatan dan percakapan dorang tu telah mengguris hati yang suci ini...(ataupun mereka2 itu memang sengaja berbuat demikian..) eh xbaik la bersangka buruk pada orang... no no no.. berbalik kepada perasaan tadi.. apabila terjadinya rentapan..mula la emosi kita terganggu... sekarang i'm lost ideas..


bila perasaan terganggu stress dan ketensionan juga muncul,sebab duk pikir kenapa si polan itu sanggup merentap perasaan kita... in other way..mereka mungkin telah melukakan hati kita.. dah banyak kali aku diperlakukan sedemikian rupa.tyapi xpa la,,its ok...juz bcool gravevy!

and the conclusion is.... jangan biarkan adiri anda diselubungi kerentapan...
hihihihi

Wednesday, 22 June 2011

pada suatu hari......

tak leh blah la tajuk post aku hari ni.teringat masa buat karangan masa zaman tecik2 kat skul dulu(ala-ala kiut sambil memuncungkan bibir) kat skul dulu. starting ayat mesti " PADA SUATU HARI....." haha,,kan??kan??korang semua pun mesti same kan walaupun berlainan skola..tapi tu la yang cikgu cikgi semua ajar. menarik kan?? pastu masa skola kalau nak buat contoh tulisan kat papan itam tu kita mesti tulis "SAYA ADA KUCING" hihihi...(bajet nak jadik cikgi masa besar nanti) seronokk..seronokk!!(sambil melompat lompat ala gimnas gtu..)

sambil melayan lagu rela dari inka christie (konon membayangkan waktu2 silam)ni aku nak kongsi pengalaman bersama besties and kengkawan masa wat reunion kanak2 sanquick kat pcb kota bharu.
seronok nyemm..rindu plak kat mereka2 ini...





perlu berfikir...

ermm..aku terpikiorr ler cemana nak mencantikkan and menambah baik blog aku nih.. cemanoo..... cemanooo.!!
alah mula mula kan berbloging so xyah la nak over excited sangat,,by the way.. aku tetap nak membuat satu perubahan yang drastik untuk melawa kan blog aku ni.....
  • 1st skali aku nk lebih kerap berjalan blog org lain.
  • berusaha tukar gaya bahasa blog aku nih (paling koman2 pun bagi org sedap nak read2 blog aku)
  • lantas aku nak belajar mengupdate blog aku neh setiap hari (eyyyyy boleh ker )
  • bikin blog aku cute2 aja dong..mau simple2 jugakk... 
  • ermm..ape lagi ya??? kamu pikirin aja....hahha
conclusion nye disini... aku nak berbahagia bersama blog aku neh...........
 "wataunakcutecute"




cartoon from www.weblogcartoons.com

Cartoon by Dave Walker. Find more cartoons you can freely re-use on your blog at We Blog Cartoons.