Friday, 8 July 2011

penat wehhhh!!

oohh..begini rasanya...hatiku sengsara....( sambil nyanyi..hahha)
wey..wey korang da lame rase nyer aku xupdate blog aku nih,..bunch of works already atas meja aku..then need to kejar2 dateline lagi..so xsempat weyyy nak curik masa untuk update..huhuhu (muka kesiannnn) saper la cakap kerja govement ni tak banyak kerja?? tu salah sama sekali la...contoh terbaik la..lihat la aku nih..sampai xsempat nak jenguk blog pun.
poor of my baby blog..mama xjenguk syg...sori ye dear blog... (weyy,,tulun sedarkan aku..)

wake up!! argghhh..kepenatan yang amat.nasib baik ler hari ni jumaat...jadi hari ni aku perlu ber innocent la cket...hahha..eyy buleh ker macam tu??

wordless..

aku kepenatan.. jum korang..aku nak kongsi some of tips to relax ur day..dan hilangkan penat...

* picit2 bahu secara smoothly,picit jugak bahagian2 yang dirasakn perlu..seperti tapak tangan (banyak menaip )haha,tapak kaki,bahagian belakang betis(penat berjalan)..picitan tersebut boleh dilakukan sendiri krn hnya korang yang tahu bahagian tubuh korang yang lenguh2 and penat tu kan..ataupun..korang blh la menggunakan inisiatif yang ada seperti..menggunakan khidmat urutan dari encik suami,@ cari lah mangsa2 yang berdekatan dengan korang untuk membantu korang memicit... hihihihi..xcaye try ler...rasa lebih nyaman dan segar...

* jika rajin lah kan..korang bleh la rendamkan kaki dalam air yang suam dan kalau nak rasa lebih enak lagi..letak la aroma2 terapi kat dlm air tuh,,supya kaki korang tuh boleh tertido dalam air tu,,haha..jangan plak korang yang tido dalam air..DANGER ok!rendamlah selama 30 minit sehingga kaki anda masak...hahha.eh tak,maksud saya sehingga anda sudah merasa kerelaksan...

* kalau korang nak merasakan lagi tahap kerelaksan yang lebih lebih best..apakata korang mandi dengan air yang suam suam kuku.. haha,,takde la,korang mandi ngan air hangat yer,,gunalah bahan bahan peransang minda ketika mandi..i means,,use the shower from frutis or perfume... shower2 yang ada aroma terapi ker...fuhh,,pastu rasakan aliran air yang mengalir dari tubuh... memang menenangkan...

* haa..satu lagi..korang bleh la suh mak korang buatkan air teh hangat..xpun suruh jer sape2 yang rajin kat umah korang tu buatkan korang air teh hangat..sesungguhnya teh mengandungi zat2 yang bleh meransang minda...teh yang hangat ni membantu menyegarkan tubuh korang yang penat dan korang pun mesti lebih bertenaga lepas ni,,..

so,last but not leAst... korang cubalah!! mesti berjaya nyer... jadi hilangkan la penat korang tu dengan cara yang betul..jangan hilangkan penaT dengan memarah orang sekeliling mahupun anak2 serta mereka yang tidak bersalah... kalau tau korang penat.cepat2 lah cuba tips di atas...

k u ols.. got to go now.. nanti ader story menarik or tips2 yang aku leh kongsi lagi aku update yer..korang tunggu lah..kikikiki...

dear blog,
<3 gadiskubur <3

No comments:

Post a Comment